In september 2015 was het Huis met de Hoofden één van de locaties van fotografiebeurs Unseen. 

Unseen

VIER VERBORGEN SCHATTEN

Rond de fotografiebeurs Unseen, van 18 tot 20 september op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam, vindt er in de hele stad het Unseen festival plaats. Van 18 tot 27 september openen veertig Amsterdamse instellingen speciale fotoprojecten en tentoonstellingen. Daaronder ook plekken die doorgaans gesloten zijn voor het publiek: Hidden Treasures. Op deze pagina een keuze uit het enorme aanbod.

Nr. 3 HUIS MET DE HOOFDEN, Keizersgracht 123, huismetdehoofden.nl

Het ‘Huis met de Hoofden’ is een huis met een indrukwekkend verleden. Het zal het toekomstige huis van de Bibliotheca Philosophica Hermetica zijn. Meer dan een bibliotheek, zal het huis ook een plaats worden van ontmoeting en debat voor iedereen met een interesse in spiritualiteit, wetenschap en de kracht van het vrije denken.

Lies on lies (Leugens over leugens): over fotografie

Deze tentoonstelling onderzoekt de vraag naar waarheidsgetrouwheid van de fotografie. Kunnen we de foto’s gemaakt door achttien Koreaanse kunstenaars vertrouwen? In Lies of lies testen kunstenaars die met andere media zoals beeldhouwkunst en video werken de grenzen van de fotografie.

(uit NRC Handelsblad Special over Unseen, september 2015)

 

Unseen 4